Over Masita

In 1933 werd Masita door de familie Maas uit Sittard opgericht. Door de eerste twee letters van de familienaam te combineren met hun woonplaats werd de merknaam ‘Ma’-‘Sita’ een feit. In de beginjaren lag de nadruk vooral op de productie en verkoop van lederen producten, zoals tassen en ballen. In de jaren ’60 heeft Masita zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van eigentijdse teamsportkleding. Vanaf dat moment heeft het merk zich ontpopt tot een grote en veelzijdige aanbieder in het Nederlandse voetballandschap.

Vader en zoon Maas in 1987


Rond de jaren ’90 draagt een groot deel van professioneel én recreatief voetballend Nederland, waaronder alle Limburgse profclubs, de sportkleding van Masita. Na een aantal moeilijke jaren, wordt het merk Masita in 2013 nieuw leven ingeblazen door de huidige eigenaren; Remko Sijben en Kurt Molin. Niet met als doel om de voetbalwereld te veroveren. Nee, de ambitie is om een one-stop-shop beleving te creëren voor iedere sporter, individueel en als team. Een totaalaanbod van sportkleding, accessoires en trainingsbenodigdheden onder één dak. Met daarbij een continue focus op optimaal draagcomfort, een uitstekende dienstverlening en een prima prijs-/kwaliteitsverhouding.

Limburgse Masita-derby tussen Roda JC en Fortuna Sittard in 1992

Inmiddels heeft het merk internationale allure en levert Masita in meer dan 100 landen, over de hele wereld. Van Zweden tot Tanzania en van Curaçao tot Kosovo. Daarbij verliezen we de Benelux als onze kernmarkt, voor clubs en winkeliers, natuurlijk niet uit het oog. Individuele sporters kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week bestellen via onze webshop.

Liverpool-speler Naby Keita namens Guinee op de Afrika Cup in 2022


Veel shopplezier op de officiële webshop van Masita!

475 - 429 000

Werkdagen van 09:00 tot 17:00

info@isbcsport.com

Reactie binnen 2 werkdagen

Naar boven